| KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Admin Admin
Mesaj Sayısı : 107 Kayıt tarihi : 20/09/09 Yaş : 62 Nerden : istanbul
| Konu: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:32 pm | |
| Bir meçhul yolcu İçimden bir yerden Başı dumanlı Buğulu camlar ardında Islak bakışlarla… El sallayanların Umutlarını yüklenmiş Yükü ağır, tekeri aksak, Çelik raylar üzerinden Acı çığlığıyla, Bir meçhulden diğerine Umutları darağacında asılı Belki de bir çok seferinden Hiç dönmemek üzere Acı yalnızlığın kara treni geçti…
ikibinsekizocakonüç
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:34 pm | |
| Çınarlar Ayakta Ölür
Hayat,alıp gidiyor ellerimden bir rüzgar gibi.. Zaten o rüzgarlar değilmiydi Bana bıraktığın son kokunu çalanlar? Bilmezdim ki birgün kalbimin beynime hükmedeceğine Derdim tavan arasında büyük; içime atsam binam çöker Dışarı vursam şikayetçiler Ben çok ağladım gülüm güller üzerinde Ben çok dağladım kalbimi eller dizinde Ve birgün gelip hayatımı değiştireceğine inanmazdım Kalbimin soğuk odasındaki pasaklı çocuğun Satır aralarında esen mısralarımın o güz rüzgarlarının Ömrümü önüne katıp götüreceğini Bilebilirmiydim ki? Silebilirmiydim ki bir kalemde? Silgim bitti ancak o orda hala yazılı Kazılı en derinde bir insanın adı Bir çığlık atsam duyarmı ki karanlığın gölgesinde güneşi? Yada sussam anlarmı ki olduğumu? Ben kendimi vursam ne olurki yollara? Tutamadığım sen olduktan sonra kalbimin kara kumsallarında Veya hesabı çıkarmıydıki o yaşların? Başımı taşlara vururken akan kanlarla? Belki erişilmezliğindi beni sızlatan Bir bıçak gibi paragraf boşluklarına saplanan Yüzün yakomoz gibi deryalara vuran Ilık bir esintimiydi acaba yüreğimi okşayan sana baktığımda? Bir boşlukmuydu elimi omuzuna attığımda? Bu aşk fazlamı geldi bir bakışla anlattığımda? Sözlerin belki beni hayata döndürür, Bu kadar sağlam durduğuma bakma; Çınarlar ayakta ölürrr.... OĞUZHAN BARTUĞ KURUKAYA
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:35 pm | |
| Eylül Aylardan eylül, güneşin ve huzurun son demleri hüzünlüyüm, niyemi? sana değil sitemliyim! kime mi? fesleğen çiçeğimi döken eylüle...!
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:36 pm | |
| Geceler Hey Tanrım... Verdin de almadık mı? Sunduklarını! Nedir bu Lüzumundan fazla Siyah.. Yetmez mi ...Verdiğin çileler. Siz de, Hesap sorar gibi İlişmeyin bana Rahat bırakın yakamı Ay karanlık geceler...
ikibinyediaralıkyirmidört
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:37 pm | |
| Gidiyoruz dostlar Dosta sitem
Zordur
Yorucudur
İki sözden ibaret...
Görmeyen göze
Çok laf
Edermi kifayet..
Mavi den!
Göçerken
Yıldızlar ülkesine
Ne yanmasını bildik!
Ne üşümeyi!
Kar değil..
Kor değil..
Beyazlar içinde
Gidiyoruz dostlar
Çiğ kaldık..!
İkibinyedi-aralık-onsekiz
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:39 pm | |
| Her ihtimale karşı Mutlaka bir şeyler kalmalı Bir iz bir anı Gizlice saklanmalı Sensiz günler için Dünya hali Her ihtimale karşı..
Bir renk kalmalı, Kalbimin denizlerinde Yol gösterici bir ışık Sensizlik akşamlarının Karanlık sularında Çıkarmak için Anaforlar misali anıları Çok derinlere dalmalı Her ihtimale karşı...
Yaşamanın kıyısında Günler şarap tadında olmalı Hüzünler süzülmeli kadehlerden Sevinçler kalmalı. Bir kadeh olmalı yedekte Ümitleri doldurmak için Her ihtimale karşı..
Ne yirmidokuz harf yeter, Seni anlatmaya, Ne de yirmidokuz alfabe Tüm dünyaya seni Sana bile sezdirmeden anlatmaya Yedekte bir şiir bulundurmalı. Tüm dillerden daha güzel anlatacak Bambaşka bir dilden konuşmalı Her ihtimale karşı..
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:40 pm | |
| Hüzün Şimdi saat, on altıkırk beş, Hüzne çeyrek var Sonbahar akşamlarının... Puslu duman kokusu sardı etrafımızı Kuşlarda konmuyor artık pencereme Top oynayan, Çocuklarda bağırmıyor sokağımda Şimdi sadece üç kişiyiz.. Bir ben varım, birde ben! Bir de, kirli paslı yalnızlığımız..
İstanbul-23.11.2007
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:42 pm | |
| Kayıp Tozlu rafların içinde, Arıyorum... Bulamıyorum, Defterimin arasındaki Gül kurusu Gülüşlerini.. Madem ki bitti aşk, Mağlup bir kalbin Hesabı yapılamaz...
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:43 pm | |
| Kervan Bir kervandır içimden geçen Ağır aksak yalın ayak, Ne nereden geldiği belli, Ne de nereye gittiği.
Cesur yüreklerin aşk kervanıdır Terk edip giden, Bakışlar asılı kalır ufukta Bir toz bulutudur anıların içinde, Ağır ağır siluetidir kaybolan.
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:44 pm | |
| Korkuyorum Bir çift yedek anahtar gibi Asılı duran cevaplar var Yakamozlu gözlerinizde.. Başım öne eğik, Sorular boğazımda düğüm Yine de korkarım bakmaya…
17.12.2007
Osman Kurukaya | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:45 pm | |
| Mülteci Bak gördün mü? Yine yaptın yapacağını, gece Geldin üzerime sessizce.. Kocaman ellerinle giydirdin Örttün üzerimi kapkaranlık perdelerinle. Yine hüzün, Yine hüzzam makamında nağmelerin.. Bütün senfonilerin tuzak Dilimin ucunda üç hece Oldun bir bilmece! Uçurumun kenarında ürkek, Ha düştü ha düşecek… Peşimde it sürüsü anılar Kovalamaca köşe kapmaca Yakalanırsam sobelenme korkusu.. İz üstünde yakın takip Ensemde, Taa şuramda Siren sesi, mavi ışık ve panik.. Nedendir kendimden kaçmalarım? Kendime yetişmelerim, Her seferinde geç kalmışlıklarım. Nedendir gecelere mülteci sığınmalarım? Adı üstünde güya firariyim.. Beni de boyadın kapkara renklerinle, Hadi durmasana Saklasana beni gece.. Sarsana yalnızlığımı kocaman ellerinle Bak ben geldim Bu gece seninim yine, Yine MÜLTECİ nim…
ikibinsekizocakondört
Osman Kurukaya | |
|
| |
hanzade
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 9:52 pm | |
| ŞİİRLERİN HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜZEL SENİ TEBRİK EDİYORUM KALEMİN HİÇ BİTMESİN OSİ..... | |
|
| |
aztek31
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Perş. Eyl. 24, 2009 10:11 pm | |
| VALLAHİ HELAL OLSUN OSSSİ NE ZAMAN DÖKTÜRDÜN BUNLARI İKİ ARA DA BİDEREDE.... | |
|
| |
Admin Admin
| Konu: Geri: KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ Ptsi Eyl. 28, 2009 7:42 pm | |
| - aztek31 demiş ki:
- VALLAHİ HELAL OLSUN OSSSİ NE ZAMAN DÖKTÜRDÜN BUNLARI İKİ ARA DA BİDEREDE....
teşkkürler aztek nacizane önceden karaladığım üç beş cümle işte kayda değer bişey yok. | |
|
| |
| KAPTANIN ŞİİR DEFTERİ | |
|